Блог

Ігри з дітьми на природі

Рейтинг користувача: 3 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Чому так важливо грати з дітьми? Тому що в іграх діти не тільки отримують необхідний заряд енергії і таке потрібне їм спілкування з однолітками, але ще і знання. Чим хороші ігри на природі для дітей? На вулиці або в парку, або в лісі (якщо ви, наприклад, вирушили в похід), або на дачі, море, або просто навіть у дворі? Детальніше про це в статті.

Діти дихають, отримують необхідну порцію кисню і вітаміну Д, зміцнюють своє здоров'я. Гуляти з дітьми необхідно в будь-який час року: будь то зима з морозом і снігом, або весна і осінь з дощами і вітром, або літо з сонечком. Гра - одна з важливих складових життя дітей. Адже саме за допомогою різноманітних ігор наші діти розвивають спритність, хитрість, хваткость, швидкість, витривалість, кмітливість, дізнаються світ, знаходять друзів, вчаться командній роботі, долають сором'язливість і отримують віру в себе. І, звичайно, батьки повинні навчити своїх дітей, показати їм, познайомити їх з іграми. Нижче ми пропонуємо вам ознайомитися з декількома веселими і цікавими рухливими іграми на природі для дітей. Ці ігри ви можете показати своїм дітям, вони їм напевно сподобаються.

Конкурси та ігри для дітей на природі

Зазвичай літо - це пора року, коли хлопці найбільшу кількість часу проводять поза домом, граючи зі своїми друзями.

Ігри з м'ячем на природі з дітьми

 

«М'яч і змійка»

Ця гра для самих маленьких. Вона дає навик штовхання, покращує координацію рухів і допомагає розвинути увагу. Дітей необхідно посадити на травичку парами один навпроти одного. Відстань між хлопцями повинно бути приблизно один метр. Діти перекочують м'ячик один одному по черзі змійкою. Ускладнений варіант: просимо дітей поміняти положення, спочатку вони прокотили м'ячик, сидячи на попі, потім, сидячи навпочіпки, потім, стоячи на ногах.

«Скаче м'яч»

Ця гра вчить дітей ловити м'яч, навіть якщо він змінив напрямок польоту. Потрібно знайти більш-менш рівну стінку, поставити дитину приблизно в 2-3 метрах від цієї стінки і сказати йому, щоб він кидав м'ячик таким чином, щоб м'яч вдарився об стінку і відскочив назад. Дитина повинна зловити м'яч, що відскочив. Гру можна ускладнити: можна сказати, щоб дитина ловив м'яч, що відскочив від підлоги / землі / асфальту або щоб дитина не ловив м'яч, а перестрибував через нього.

«Вишибала»

Це активна командна гра для дітей на природі. Два гравець стоять по краях майданчика, інші діти знаходяться в центрі майданчика. Завдання хлопців в центрі майданчика ухилитися від м'яча, який кидають два гравці, які стоять по краях майданчика. Той, в кого потрапляє м'яч, вибуває. Той, хто довше за всіх ухиляється від м'яча, перемагає.

Рухливі розважальні ігри для дітей на природі

«Догонялки»

«Догонялки» - одна з найвідоміших дитячих ігор. Догонялки - це гра, яка підходить і для походу, і для пікніка, і для гри в лісі на природі для веселої компанії дітей. Один водить, інші тікають. Той, до кого ведучий доторкається, сам стає водою.

«Класики»

Кольоровими крейдою на асфальті малюються класики - клітини з цифрами від 0 до 10 включно. Дитина кладе камінчик на цифру нуль, стрибає на одній нозі в цей квадратик і пробує пересунути камінчик на наступну, за правилами рахунки, цифру. Причому це потрібно зробити таким чином, щоб ні нога, ні камінчик не потрапили на лінію намальованих класиків. Перемагає дитина, який безпомилково пропригал все 10 класів.

Ігри-змагання та дитячі ігри на природі для веселої компанії дітей

«Зайка»

Діти стають в рядочок на прокресленою лінії, кожна дитина повинна зробити по три стрибки. Той, хто з дітей стрибне далі всіх за ці три стрибка, виграє.

«Чапля - ластівка»

Вибирається ведучий. Він придумує завдання, а хлопці повинні ці завдання виконати. Наприклад, одне із завдань може бути - максимально довго простояти на одній нозі в позі ластівки, або зобразити чаплю.

Весняно - осінні ігри

Сльота, холодний вітер і дощик не дуже-то розташовують до прогулянок на свіжому повітрі. Незважаючи на це з дітьми необхідно гуляти в будь-яку погоду. Так що навіть бруд і дрібний дощик не повинні вас лякати. Ось кілька ігор, в які можна пограти з дітьми.

«Птахи в гніздах»

На асфальті або на землі необхідно намалювати кола. Це як ніби гнізда. Таких гнізд-кіл має бути на одне менше, ніж гравців дітей. Ведучий говорить: «Всі птахи в гніздах», і діти повинні встати кожен у своє коло. Коли ведучий говорить: «Птахи вилітають на волю!», Діти вибігають з кіл, бігають, граються. Але як тільки ведучий знову говорить: «Птахи в гніздах!», Всі повинні повернутися в своє коло. Ведучий же теж займає який-небудь з кіл. Дитина, яка залишилася без кола, стає ведучим.

«Кораблики»

Часто тато, відправившись з дитиною гуляти, й гадки не має, чим же можна з дитиною зайнятися і в що пограти. Гра «Кораблики» - найпростіша і при цьому дуже цікава гра як для дитини, так і для дорослого. Можна зробити кораблик з паперу за допомогою орігамі. А можна взяти будь-яку щепочку або просто сірник, знайти струмочок і запустити імпровізовані кораблики.

«Приватне дерево»

На вулиці, в лісі, в поході - де завгодно завжди можна поговорити з дитиною про те, що навколишній нас світ потрібно любити і берегти. Будь-яка дитина з задоволенням погодиться допомогти посадити, наприклад, дерево або чагарник. А потім буде відвідувати своє дерево або кущ, спостерігати за тим, як рослина росте і з задоволенням говорити своїм друзям, що це його особиста дерево.

Зимові ігри для дітей і батьків

Багато різних цікавих ігор можна придумати для абсолютно будь-якого часу року, але, мабуть, зима, незважаючи на сніг і холод, пропонує просто неймовірна кількість всіляких розваг.

«Будуємо замок»

Всі хлопчики й дівчатка мріють побудувати свій власний замок. Покажіть їм, як це можна зробити зі снігу. Наприклад, можна вирити підсніжний хід в заметі!

«Знаю - не знаю»

Навіть взимку завжди можна взяти з собою на вулицю м'яч і пограти в гру «Знаю - не знаю». Звичайно, попередньо необхідно розповісти дитині, що є птиці зимуючі, які залишаються на зиму тут, а є пташки перелітні - це ті, які на зиму відлітають у вирій, а навесні повертаються назад. А потім, за принципом гри «Їстівне - неїстівне», задаєте дитині питання - що зимує або перелітний птах, і кидаєте м'яч, ловить - зімующая птах, відбив - перелітний.

Як бачите, ігри з дітьми на свіжому повітрі - це завжди цікаво, пізнавально і захоплююче не тільки для самих дітей, але і для дорослих. Грайте з вашими дітьми! Адже найголовніше - це те, що ви разом.

© 2017. All Rights Reserved.

Пошук